De ce ne rămân unele cântece blocate în cap

Pentru prima dată, oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au identificat o „populație” de neuroni care se activează atunci când o persoană aude un cântec cu versuri. Acești neuroni prezenți în cortexul auditiv se pare că reacționează la o combinație specifică de voce și versuri. Deși nu se știe exact cum funcționează, cercetătorii au un punct de plecare. Cercetările actuale s-au bazat pe un studiu din 2015, condus de aceiași cercetători, care au utilizat imagistica prin rezonanță magnetică pentru a identifica populația de neuroni din cortexul auditiv, care reacționează la un anumit tip de muzică.

Oamenii de știință au utilizat electrocorticografia

Pentru studiul din 2015, cercetătorii au rugat voluntarii să asculte 165 de sunete, în timp ce erau supuși testării RMN. În noul studiu, aceștia și-au propus să obțină date mai precise cu ajutorul unei tehnici numite electrocorticografie, ce permite înregistrarea activității electrice cu ajutorul electrozilor plasați în interiorul craniului. Electrocorticografia nu poate fi efectuată în mod obișnuit oamenilor, deoarece este o procedură invazivă, adesea folosită pentru a monitoriza pacienții cu epilepsie, care urmează să fie supuși unei intervenții chirurgicale.

La acest nou studiu au participat 15 voluntari, care au ascultat aceleași 165 de sunete. Electrozii au fost implantați fiecărui pacient în funcție de decizia chirurgului. Utilizând o analiză statistică nou dezvoltată, oamenii de știință eu reușit să observe care erau neuronii responsabili, activitatea fiind înregistrată de electrozi. Experții au detectat că zona era situată în partea de sus a lobului temporal, în apropierea regiunilor importante pentru limbaj și muzică.

Sursa: Sciencedaily.com

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.