Dr. Iosif Niculescu: „Impactul menopauzei asupra vieții profesionale este dramatic”

Abandonul profesional în contextul instalării menopauzei a devenit un subiect important pe agenda publică, la nivel european, 11% din totalul forței de muncă în țările dezvoltate fiind femei la menopauză.

„Femeile aflate la menopauză sunt supuse unor presiuni importante, cu impact în toate aspectele vieții, de la probleme medicale asociate, la stări psihologice specifice și până la abandon profesional. Încurajăm prevenția și pacientele în gestionarea acestei etape, atât prin consultații medicale periodice, cât și prin informații pentru un stil de viață sănătos sau despre cele mai recente terapii de age management,” potrivit dr. Iosif Niculescu, fondatorul primei clinici de menopauză din România.

Îmbunătățirea calității vieții a peste 600 de paciente

Clinica de menopauză din cadrul Centrului de Sănătate a Femeii Medicover, fondată în anul 2019 de dr. Iosif Niculescu, după model american, a contribuit la îmbunătățirea calității vieții a peste 600 de paciente. Dintre acestea 75% au avut simptome care necesitau intervenție sau tratament medical, psihologic sau metabolic. Impactul profesional și scoaterea menopauzei din sfera tabu la nivelul discursului public sunt, din perspectiva clinicii, cele mai importante aspecte legate de acest subiect, la nivel național.

Pe plan local, cercetările privind impactul menopauzei asupra femeilor în plan profesional și personal sunt încă la început. Impactul negativ pe care simptomele menopauzei îl au asupra activității profesionale constituie principala motivație pentru care pacientele se adresează clinicii de menopauză. În țările dezvoltate, femeile la menopauză reprezintă categoria cu cea mai rapidă creștere la nivelul câmpului muncii – 11% din totalul forței de muncă în acest moment. La nivel european, 10% dintre femei renunță la serviciu din cauza simptomelor menopauzei.

Clinica de menopauză a pornit la drum cu misiunea de a ajuta pacientele să înțeleagă, să accepte și, dacă este necesar, să trateze simptomele menopauzei. De asemenea, să prevină și să depisteze din timp afecțiunile asociate menopauzei, precum osteoporoza, tulburările în sfera cognitivă, hipertensiunea, obezitatea, afecțiunile endocrinologice. A contribuit și la creșterea gradului de conștientizare asupra nevoii de screening pentru diverse afecțiuni oncologice, și a furnizat informații validate medical despre importanța adoptării unui stil de viață sănătos și despre terapiile de age management de ultimă oră.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.