Durerile sunt printre cele mai importante 5 cauze care scad calitatea vietii la romani

Dexketprofen trometamol de la Sandoz, pentru dureri moderate

Bucuresti, iulie 2014 – Durerile musculo-scheletice (generale, lombare, ale gatului) si cele cauzate de lovituri si diverse traumatisme sunt printre cele mai importante 5 cauze care scad calitatea vietii la romani, se arata in Studiul „Consecintele afectiunilor la nivel global”, studiu realizat in peste 50 de tari*. Alte afectiuni cu impact in cazul Romaniei sunt migrenele, hipertensiunea arteriala, infectiile tractului respirator inferior si bolile cardiace ischemice.

In Romania cele mai frecvente dureri sunt cele de cap (79%), de spate (62%) si dentare (38%), urmate de cele reumatice si articulare, menstruale, musculare si cele cauzate de lovituri. Aceste dureri sunt resimtite in general cu intensitate medie.**

Pentru tratarea acestora, Sandoz lanseaza un nou medicament – Dexketoprofen trometamol – recomandat in tratamentul durerilor dentare, musculo-scheletice si al dismenoreei, unele dintre cauzele principale de disconfort ale pacientilor din Romania.  Dexketoprofen trometamol Sandoz este disponibil in cutie cu 20 comprimate filmate, cu o concentratie de 25 mg. Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Produsul este listat pe lista de compensare B si are pret de referinta (2). Se pot administra pana la 3 comprimate pe zi (1 la 8 ore).

Portofoliul AINS Sandoz vine in sprijinul pacientilor cu o mare varietate de forme farmaceutice de la solutie injectabila, gel, la comprimate filmate, comprimate retard si capsula DUO (forma farmaceutica moderna, de ultima generatie, cu eliberare repetata: 60% imediata si 40% prelungita).

Dexketoprofen trometamol Sandoz 25 mg face parte din portofoliul AINS Sandoz, care cuprinde printre alte produse si brand-ul lider în piaţa de AINS (1) din România, confirmand experienta indelungata a companiei in realizarea unor produse cu eficacitate dovedita.

  1. Conform IMS, lider in unitati 2013, M01 AntiRheumatic System, Rx oral solid forms
  2. Lista denumirilor comune internaţionale (DCI) ale medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, in tratamentul ambulatoriu cu contributie personala din HG Nr. 720/2008 cu modificarile si completarile ulterior valabile incepand cu 1 iulie 2014.

*http://www.healthdata.org/sites/default/files/files/country_profiles/GBD/ihme_gbd_country_report_romania.pdf

** Studiul GfK: „Cartografia durerii la romani”, octombrie 2011

 

Despre Sandoz

Sandoz, divizia de produse farmaceutice generice a Novartis, este un lider global in sectorul farmaceutic generic. Sandoz are peste 26.500 de angajati si produsele sale sunt disponibile in mai mult de 160 de tari, oferind o gama larga de produse, de inalta calitate si la preturi accesibile. Cu vanzari de 9,2 miliarde de dolari in 2013, Sandoz are un portofoliu de aproximativ 1.100 de molecule, si detine pozitia numarul 1 la nivel global in biosimilare, precum si in injectabile generice, produse oftalmice, dermatologice și antibiotice, completate de locuri de top in zonele terapeutice cardiovasculare, metabolice, ale sistemului nervos central, durere, gastro-intestinale, respiratorii, precum si arii terapeutice hormonale. Sandoz dezvolta, produce si comercializeaza aceste medicamente, precum si substanțe farmaceutice si biotehnologice active. Aproape jumatate din portofoliul Sandoz este alcatuit din produse diferentiate, care sunt definite ca produse care sunt mai dificil de dezvoltat si fabricat stiintific decat medicamentele generice standard.
In plus, fata de cresterea organica puternica inceputa prin consolidarea afacerilor sale generice sub numele de brand Sandoz in 2003, Sandoz a beneficiat de o crestere puternica prin achizitiile sale, care includ Lek (Slovenia), SABEX (Canada), Hexal (Germania), Eon Labs (SUA), EBEWE Pharma (Austria), Oriel Therapeutics (SUA) si Fougera farmaceutice (SUA).

Sandoz Romania activeaza pe piata din 2006. In Romania sunt comercializate peste 90 de branduri care trateaza afectiuni din 10 arii terapeutice. Tot in Romania, Sandoz detine propria unitate de productie localizata la Targu-Mures, unde au fost investiti peste 40 de milioane de euro pana acum.

Acest material este dedicat profesionistilor in domeniul sanatatii. Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala P6L. Pentru informatii detaliate de prescriere va rugam sa consultati RCP-ul produsului, disponibil la cerere.

Sandoz Pharma Services S.R.L., Calea Floreasca nr.169A, Cladrea A, etaj1, sector 1, Bucuresti, Tel: +40214075160, Fax: +40214075161, www.sandoz.com, [email protected]

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.