Endodyssey, primul documentar despre endometrioză din România

Primul film documentar despre endometrioză din România va fi lansat pe data de 14 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului din București. Asociația Eu și Endometrioza a strâns şi a pus laolaltă poveștile de viață ale pacientelor cu endometrioză, dificultățile prin care au trecut, parcursul până la diagnostic și tratament, a surprins frica, speranța, încrederea și bucuria fiecăreia în parte, şi a beneficiat de ajutorul medicilor şi nutriţioniştilor. Deşi este o afecţiune benignă ginceologică, endometrioza nu este uşor de diagnosticat şi tratat, deşi prevalenţa ei este mare.

În România, peste 500.000 de femei sunt diagnosticate cu endometrioză

Astfel, în lume, 1 din 10 femei suferă de endometrioză. În România, peste 500.000 de femei sunt diagnosticate cu endometrioză, iar 75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu cedează la medicație sunt  diagnosticate cu afecţiunea.

Asociația Eu și Endometrioza își dedică eforturile pentru sprijinul pacientelor diagnosticate cu endometrioză și/sau adenomioză și pentru creșterea gradului de conștientizare la nivel național a acestor patologii. Este singurul ONG național membru al World Endometriosis Organisations, din anul 2018, în urma implementării proiectelor de conștientizare la nivel național.

Donații pentru susținerea acestui eveniment se pot face în conturile Asociației Eu și Endometrioza.

Cont Lei: RO82BTRLRONCRT0385986401

Cont Euro: RO75BTRLEURCRT0385986403

Revista Galenus este partener media al evenimentului.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.