G0775, o nouă armă împotriva superbacteriilor

Ignorată de mulți, problema superbacteriilor îngrijorează lumea medicală, din cauza pericolului reprezentat de rezistența la antibiotice. Oamenii de știință caută în permanență soluții, iar acum se pare că au și găsit. Prin modificarea unei proteine care blochează un proces de semnalizare, în cazul unei bacterii extrem de periculoase (gram-negativă), cercetătorii au găsit un antibiotic care nu se confruntă cu rezistența. Studiul aparține Genentech, o corporație americană specializată în biotehnologie.

G0775 poate pătrunde în membrana externă bacteriană

Pentru a crea un nou tratament, oamenii de știință s-au inspirat din reușitele arilomicinei, o clasă de molecule care și-a dovedit eficiența ca antibiotic împotriva bacteriilor gram-pozitive. G0775 este considerat un asasin ascuns, reușind să aibă rezultate foarte bune împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. Un exemplu este Klebsiella pneumoniae, bacterie rezistentă la 13 antibiotice, care poate fi distrusă de noul tratament.

„În acest studiu am folosit tehnici de chimie medicală pentru a deconstrui arilomicina, pentru a dezvolta molecule modificate, incluzând aici și G0775, care este mult mai puternică decât arilomicina și este capabilă să pătrundă în membrana externă bacteriană, pentru a accesa peptidaza semnal”, susuțin autorii studiului.

Cercetătorii spun că încă nu pot da o dată la care descoperirea lor ar putea vedea lumina zilei, însă vor continua studiile în speranța că inovația lor va deveni o armă importantă împotriva superbacteriilor.

Sursa: sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.