Hepatitele B și C ar putea fi eradicate în următorii ani!

Până în anul 2030, în nouă țări, hepatitele B și C ar putea deveni o amintire. Australia, Franța, Egipt, Georgia, Germania, Islanda, Japonia, Olanda și Qatar sunt în curs de eradicare a acestor tipuri de hepatită, conform unui plan realizat de Organizația Mondială a Sănătății, în anul 2016. Din păcate, conform Observatorului Polaris (monitorizează eforturile a 194 de țări), România nu este pe drumul cel bun. Alte 22 de țări își arată interesul pentru acest subiect și iau diverse măsuri. Specialiștii atrag atenția că în acest moment există tratamente pentru hepatitele A, B și C, ceea ce înseamnă că rezultatele depind strict de implicarea autorităților.

Cele nouă țări au adoptat strategii diferite pentru a-și îndeplini obiectivele

Egiptul a adoptat o tactică concentrată pe screeningul populației, dar și de producere a unor tratamente mai ieftine. Pe de altă parte, în Australia un parteneriat finanțat de stat între guvern și companiile farmaceutice pentru tratamentul tuturor bolnavilor de hepatită C a dus deja la vindecarea a peste 30.000 de bolnavi. Specialiștii în domeniu se tem că fără implicarea autorităților, restul țărilor nu vor reuși nici măcar să se apropie de obiectivele propuse. În acest moment, la nivel mondial, peste 300 de milioane de oameni au hepatită B sau C, astfel că veștile pot fi considerate extraordinare. Aceste date și analizele au fost anunțate în cadrul Summitului Mondial al Hepatitelor care a avut loc în 2017, în Brazilia.

 

 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.