Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei ar putea reduce riscul de spitalizare la pacienții vârstnici cu COVID-19

Un studiu realizat de către experții de la Universitatea Yale arată că pacienții care urmează tratamente cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (clasă de medicamente utilizată în hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă congestivă) au un risc mai mic de a fi spitalizați pentru noul coronavirus. Cercetătorii au analizat datele a 10.000 de pacienți cu hipertensiune testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, toți pacienții urmând tratament cu cel puțin un medicament pentru hipertensiune, fie că era vorba de inhibitori ai enzimei de conversie, fie de blocanți ai receptorilor de angiotensină.

Ce spun autorii studiului

Utilizarea inhibitorilor enzimei de conversie a fost asociată cu un risc de până la 40% mai mic de spitalizare în urma infectării cu SARS-CoV-2, în ceea ce privește pacienții vârstnici. Pe de altă parte, administrarea blocanților receptorilor de angiotensină nu a fost asociată cu un risc mai mic de spitalizare pentru COVID-19, și nicio clasă de medicamente dintre cele două nu a redus mortalitatea asociată la pacienții deja spitalizați pentru COVID-19. La pacienții tineri nu s-a observat nicio diferență.

Aspecte care influențează vaccinarea în România

Cu toate acestea, dr. Harlan Krumholz – coautor al studiului (alături de dr. Deneen Vojta, director executiv al UnitedHealth Group din Minnesota) și profesor de medicină la Yale a declarat că aceste descoperiri oferă o speranță cu privirea la utilizarea acestei clase de medicamente ce ar putea diminua impactul virusului și că se pregătește un studiu clinic pe scară largă pentru a se stabili dacă inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei ar putea preveni consecințele severe ale COVID-19. La acest studiu au mai participat dr. Rohan Khera (prim-autor), și coautorii Yuan Lu, Erica Spatz, Karthik Murugiah, Zhenqiu Lin, Saad Omer.

Sursa: News.yale.edu

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.