Insomnia este genetică și poate cauza boli de inimă

În condițiile în care 20% din populație, la nivel mondial, suferă de tulburări de somn oamenii de știință caută în permanență noi soluții. Un studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts, SUA și Universitatea din Exter, Marea Britanie arată pentru prima dată că insomnia este genetică și că poate cauza, în timp, afecțiuni precum boala arterială coronariană.

Și depresia este cauzată de insomnii

Oamenii de știință au studiat cazurile a 450.000 de subiecți și au găsit 57 de locații în ADN-ul uman care cresc riscul de a avea tulburări de somn. Până acum fuseseră descoperite doar patru. Nu doar bolile de inimă apar din cauza insomniilor persistente, ci și depresia, se mai arată în concluziile studiului. De asemenea, este important de subliniat faptul că insomnia nu este declanșată de stres, depresie sau consumul de cofeină, spun cercetătorii.

„Sperăm că înțelegerea mai bună a proceselor care stau la baza insomniei va deschide calea către tratamente personalizate mult mai eficiente. Acestea, la rândul lor, ar putea reduce numărul oamenilor care suferă de insomnie și ar putea îmbunătăți starea de sănătate pe termen lung”, a declarat dr. Michael Weedon, Universitatea din Exter, coautor al studiului.

Sursa: dailymail.co.uk

Alin Claudiu Popescu

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.