Între 2 și 4 iunie are loc Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

res-shutterstock_9757408În perioada 2-4 iunie 2016 are loc cea dea IV-a ediţie a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. În cele 5 săli de conferinţe se vor desfășura aproximativ 50 de sesiuni ştiinţifice, fiind așteptați peste 4 000 de studenţi, medici rezidenţi şi specialişti, precum şi cadre universitare. Un record îl înregistrează anul acesta şi numărul de lucrări originale care vor fi prezentate, 400, cu 9 mai multe decât cele înregistrate la ediţia anterioară.

Congresul reunește specialiști din domeniu

„Congresul ştiinţific al Universităţii noastre, aflat la cea de a IV-a ediţie, se anunţă un eveniment de mare amploare dacă luăm în calcul că a fost deja confirmată prezenţa a peste 4 000 de participanţi, fapt ce determină desprinderea a două idei majore. Pe de o parte, asistăm la cea mai amplă manifestare din punct de vedere profesional, ştiinţific şi de cercetare în aria medicală din România, iar pe de altă parte, configurăm singura manifestare ştiinţifică în care sunt coagulate toate specialităţile medicale”, a declarat Academician I. Sinescu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Noutăți din cadrul Congresului

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” are ca noutate, comparativ cu ediţiile anterioare, pe lângă complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, şi „Competiţia Tânărului Cercetător” care presupune prezentarea celor mai bune 6 lucrări din următoarele specialităţi: Medicină Generală, Farmacie, Stomatologie, Specialităţi preclinice, Specialităţi medicale şi Specialităţi chirurgicale. Astfel, timp de 3 zile, medicina românească transformă Bucureştiul în Capitala Mondială a Medicinei, reunind la Palatul Parlamentului somităţi ale medicinei şi cercetării ştiinţifice medicale din SUA, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Austria, Franţa şi România.

Text: Ruxandra Dumitrescu

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.