Inteligența artificială va fi folosită în spitale pentru depistarea unor boli grave

Un sistem revoluționar de Inteligență artificială (AI) va fi folosit din vara acestui an în spitalele din Marea Britanie pentru depistarea bolilor de inimă. Sistemul, creat de oamenii de știință de la Spitalul John Radcliffe din Marea Britanie, analizează rezultatele investigațiilor și poate depista chiar și cele mai mici detalii. În urma analizei, dacă este cazul, AI anunță faptul că pacientul are risc de producere a unui infarct miocardic. În Marea Britanie, un caz din cinci este diagnosticat greșit și pacientul este trimis acasă, unde suferă un infarct, sau în alte situații este supus unei intervenții chirurgicale care nu este necesară. Sistemul de Inteligență artificială este numit Ultromics și a fost testat în șase unități de cardiologie. Un alt sistem de AI poate depista cancerul pulmonar precoce și poate specifica precis dacă nodulii pulmonari ai pacientului sunt inofensivi sau dacă vor duce la cancer pulmonar.

Inteligența artificială salvează vieți și reduce cheltuielile

Ambele sisteme de Inteligență artificială pot duce la salvarea vieții pacienților și în același timp pot reduce considerabil costurile financiare din domeniul sănătății. Sistemul de sănătate public din Marea Britanie (NHS) cheltuie anual peste 600 de milioane de lire sterline pe operații care nu sunt necesare și pe spitalizarea pacienților care au suferit un infarct, după ce în prealabil au fost diagnosticați greșit și trimiși acasă. Ultromics ar putea diminua cu 50% aceste costuri, prin reducerea substanțială a cazurilor de diagnosticare greșită. Și sistemul de Inteligență artificială creat pentru depistarea cancerului de plămâni ar putea aduce beneficii enorme în întreaga lume. Depistarea precoce a cancerului crește șansele pacientului și, în plus, se pot face economii financiare considerabile.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.