#MedBikini, mișcarea medicilor din social media

Un studiu controversat și contestat a dus la apariția unei mișcări pe Twitter, de data aceasta în rândul medicilor, care se numește #MedBikini. Mișcarea încurajează profesioniștii din domeniul medical să publice fotografii personale în costume de baie, ca semn de protest față de studiul publicat în Journal of Vascular Surgery și realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Boston, Massachusetts, SUA.

Medicii au publicat fotografii în costume de baie

Lucrarea cu titlul Prevalența conținutului neprofesional pe social media în rândul tinerilor chirurgi vasculari a avut ca scop evaluarea conținutului de pe conturile de socializare ale acestora. Studiul s-a folosit de conturi false de Facebook, Twitter, și Instagram pentru a urmări 235 de rezidenți și postările acestora, pe care le-au evaluat ca fiind deloc profesioniste și au inclus ținutele neadecvate, comentariile politice și religioase, pozele din timpul liber etc. Ca răspuns la acest studiu, profesioniștii din domeniul medical au publicat fotografii în costume de baie, în semn de protest, folosind #MedBikini, spunând că modul în care aleg să-și petreacă timpul liber nu influențează latura profesională și nici nu denotă lipsă de profesionalism.

„Dacă eu mă pozez în costum de baie într-o duminică, acest lucru nu va influența modul în care voi evalua un pacient luni dimineață”, a declarat Nicole Sparks, medic ginecolog în Atlanta. Astfel de comentarii au împânzit rețeaua Twitter, iar inițiativa medicilor a dus la retragerea studiului de către autorii acestuia, care și-au cerut scuze.

Surse: Prevention.com; Nytimes.com

Sursa foto: Twitter

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.