Medicamentul care ar putea stimula hormonii implicați în procesul de reproducere

Cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra au descoperit un medicament destinat tratării unor afecţiuni precum sindromul ovarelor polichistice, care acţionează prin intermediul hormonului kisspeptină, stimulând hormonii implicați în procesul de reproducere și reglând menstruația. Acest hormon este responsabil de activitatea crescută a părţilor creierului relaţionate cu excitarea sexuală.

Medicamentul MVT-602, soluţia pentru infertilitate

La acest studiu au participat 24 de femei, cărora le-a fost administrat un medicament numit MVT-602, ce vizează proteina kisspeptină şi are ca scop stimularea hormonilor de reproducere, dezvoltarea sexuală şi reglarea menstruaţiei. Acest medicament ar putea trata sindromul ovarelor polichistice şi amenoreea hipotalamică – lipsa menstruației.

Profesorul Waljit Dhillo, autorul principal al studiului, a declarat că kisspeptina poate fi utilizată pentru a stimula ovulația în cazul persoanelor care urmează un tratament de fertilizare in vitro, dar există unele limitări ale administrării acestui hormon, deoarece eficienţa sa dispare după câteva ore în mod natural. Acesta a mai adăugat că studiul sugerează că MVT-602 poate stimula kisspeptina pe o perioadă mai lungă de timp fără efecte secundare, ceea ce înseamnă că ar putea fi folosit pentru a trata mai multe tulburări de reproducere. Acesta este un studiu în stadiu incipient și trebuie efectuate mai multe cercetări pentru a determina pe deplin efectele MVT-602.

Etapele studiului

Femeile care au participat la studiu aveau vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, în perioada 2017-2019, jumătate dintre ele nu au avut probleme de sănătate, iar celelalte au fost diagnosticate cu sindromul ovarelor polichistice şi amenoree hipotalamică. Cercetătorii au descoperit că toate femeile cărora li s-a administrat MVT-602 au prezentat rezultate niveluri mai bune ale hormonului luteinizant (LH) și hormonului foliculostimulant (FSH).

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.