Melanomul ar putea fi tratat cu un nou medicament

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Boston au descoperit un nou medicament, care ar putea trata melanomul – numit YK-4-279. Cercetătorii s-au implicat în acest studiu deoarece, în ciuda progreselor făcute în tratarea melanomului, unii pacienţi dezvoltă rapid rezistenţă la medicamentele deja existente. Acest nou medicament inhibă proteinele care determină dezvoltarea celulelor canceroase. Persoanele care se expun excesiv la soare sunt mai predispuse să se confrunte cu apariţia melanomului.

Receptorul tirozin-kinazei este responsabil de dezvoltarea melanomului

Melanomul este responsabil de majoritatea deceselor cauzate de cancer, chiar dacă conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, reprezintă doar 5% dintre cazurile de cancer de piele. Cercetătorii consideră că există mai mulți factori care determină în mod activ progresia melanomului, precum MET, receptorul tirozin-kinazei, o genă supraexprimată în cazul melanomului. Acest receptor este implicat în dezvoltarea tumorii, răspândirii și rezistenței la medicamente.

YK-4-279 a redus semnificativ progresia cancerului

Cercetătorii au studiat celulele umane pentru a determina dacă au existat modificări asupra acestora în momentul utilizării medicamentului YK-4-279. S-a constatat o reducere semnificativă a dezvoltării și mutaţiilor celulelor canceroase. În plus, medicamentul a întârziat semnificativ progresia bolii. Potrivit cercetătorilor, noul tratament pe bază de YK-4-279 ar putea fi o opțiune pentru melanom, fie individual, fie în combinație cu alte medicamente disponibile. Pentru 84% dintre persoanele diagnosticate cu melanom în stadiul I sau melanom localizat, rata de supravieţuire pe o perioadă de 5 ani este de 98%.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.