Microscop operator de ultimă generație la Spitalul Sanador

Spitalul Clinic Sanador anunță achiziționarea microscopului ZEISS KINEVO 900, un microscop operator de ultimă generație pentru intervențiile neurochirurgicale. Odată cu această achiziție Spitalul Clinic Sanador este în acest moment singurul spital din România care utilizează noua tehnologie. ZEISS KINEVO 900 este un model upgradat (peste 100 de inovații), fiind considerat a fi microscopul cu cele mai multe funcționalități. De exemplu, tehnologia PointLock, o ustensilă de neuronavigație, permite poziționări de precizie.

Poate analiza dinamica fluxului sangvin în timp real

Sistemul îmbină modul de vizualizare optică tradițională cu vizualizarea digitală hibridă cu tehnologie integrată 4K. Aceasta din urmă este importantă în cazul intervențiilor la nivelul coloanei vertebrale toracice sau lombare și la nivelul fosei craniene posterioare.

„Microscopul Zeiss Kinevo ne introduce într-o nouă eră a vizualizării și preciziei microchirurgicale, spre beneficiul pacienților diagnosticați cu afecțiuni neurologice grave. Pe lângă echipa de medici profesioniști, un astfel de echipament este necesar în orice secție de neurochirurgie performantă”, a declarat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director Științific Spitalul Clinic Sanador.

Un alt avantaj este dat de modulul de fluorescență cu ajutorul căruia medicul poate vizualiza vasele de sânge cu dimensiuni sub un milimetru și poate analiza dinamica fluxului sangvin în timp real. Instrumentul special pentru inspecții micro – ZEISS QEVO, oferă opțiunea de vedere „după colț” cu posibilitatea depășirii limitărilor câmpului vizual liniar al microscopului chirurgical clasic.

Practic, specialistul poate identifica resturi tumorale fără a fi nevoie să îndepărteze oasele craniului. ZEISS KINEVO 900 poate fi folosit în intervenții de înlăturare de tumori intracerebrale, anevrisme intracraniene, malformații arterio-venoase cerebrale, leziuni expansive și vasculare la nivelul măduvei spinării, malformații disrafice și complexe ale sistemului nervos.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.