Un ajutor în plus pentru nou-născuţi, la maternitatea Panait Sârbu

Veste extrem de bună pentru viitoarele mămici! Prima cameră senzorială de post-terapie neonatală din România a fost finalizată la maternitatea Panait Sârbu, din Bucureşti. Proiectul, derulat de „Asociaţia Unu şi Unu”, va oferi o şansă în plus pentru o dezvoltare normală copiilor născuţi prematur. Camera senzorială, primul proiect din ţara noastră de terapie complementară şi integrativă pentru bebeluşii spitalizaţi pe o perioadă mai lungă de timp utilizează terapii, precum muzico-terapia şi terapia prin lumină. Acestea pot ajuta nou-născutul, ce a avut probleme la naştere, să ajungă la greutatea recomandată, să aibă un somn normal şi să se recupereze din punct de vedere medical.

Anual, peste 18.000 de copii se nasc prematur

Importanţa camerei senzoriale de post-terapie neonatală este susţinută de statisticile îngrijorătoare, care arată că în România se nasc prematur, în fiecare an, peste 18.000 de copii. Dintre aceştia, 79% sunt născuţi între 32 şi 36 de săptămâni, 10% între 28-31 de săptămâni, iar 11% vin pe lume la doar 28 de săptămâni! Având un sistem neurologic şi vascular mult prea puţin dezvoltat, bebeluşii nu pot gestiona corect stimulii din mediul exterior, precum sunete puternice, lumină puternică, manevrarea pentru examinare şi intervenţiile medicale dese. Din cauza acestor factori bebeluşii nu se pot odihni şi reface suficient, iar unii dintre ei ajung să petreacă 2-3 luni în terapie intensivă şi post-terapie. Camera senzorială a fost dotată cu lămpi speciale cu reglarea intensităţii luminii, draperii antibacteriene, sistem audio sau  căciuli cu căşti încorporate pentru reducerea zgomotului cu aproximativ 7 decibeli. Camera senzorială de post-terapie neonatală ar trebui să le îmbunătăţească viaţa copiilor şi să le dea şansa la o dezvoltare normală. Proiect susținut de Himalaya.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.