Modele multidisciplinare în programele de reabilitare: impactul terapiei ocupaționale

Conferința Internațională de Terapie Ocupațională „Modele multidisciplinare în programele de reabilitare – impactul terapiei ocupaționale” este un eveniment de interes dedicat profesioniștilor din sănătate: medici, asistente, terapeuți, dar și studenților la medicină și va avea loc vineri, 1 iunie 2018, la hotel Caro din București.

Organizatorii evenimentului, fundația Light into Europe și Harrison Training – Marea Britanie, în parteneriat cu Institutul Național de Recuperare, medicină fizică și balneologie și Universitatea de Medicină din București vor reuni specialiști în reabilitare din Marea Britanie, implicați în proiecte în România, din domenii variate: neurologie, pediatrie, dizabilități senzoriale, pentru un schimb de modele de bune practici și cele mai recente studii de caz.

Domeniu aflat la început de drum în România

Deși este un domeniu aflat încă la început de drum în România, prin organizarea acestui workshop tematic și popularizarea informației, terapia ocupațională trebuie să vină în ajutorul persoanelor cu nevoi speciale și în țara noastră.

Cu o istorie de peste 100 de ani ca profesie recunoscută în domeniul reabilitării și recuperării, terapia ocupaţională este, la nivel mondial, una dintre profesiile medicale cu evoluție rapidă (o creștere de 50% în ultimii 5 ani), numai în Uniunea Europeană profesând în jur de 80.000 de terapeuți ocupaționali. Terapia ocupațională este o profesie legată atât de partea medicală, cât și de cea socială, menită să promoveze starea de sănătate și calitatea vieții prin intermediul ocupației.

Profesioniștii din domeniul terapiei ocupaționale facilitează participarea fiecarei persoane cu probleme la activitățile de zi cu zi. Terapeuții ocupaționali, ca practicieni de sine stătători, se pregătesc academic pentru a căpăta cunoștințe și specializări necesare cu un grad mare de interdisciplinaritate, atât pentru o abordare individuală, cât și pentru activități de grup sau în comunitate. La nivel internațional, terapia ocupațională se practică în următoarele sectoare: spitale, servicii medicale în comunitate, la domiciliu, în școli, centre rezidențiale sau de tip paliativ, la locul de muncă, în instituții de corecție sau servicii de probațiune.

Revista Galenus este partener media al evenimentului.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.