O nouă procedură minim invazivă care va salva multe vieţi

În cadrul Centrelor de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES a avut loc joi, 17 noiembrie, o nouă premieră medicală în chirurgia cardiacă. Este prima dată când se foloseşte în România dispozitivul valvular „Amplatzer Vascular Plug 3”, care necesită o tehnică minim invazivă pentru inserţie. Astfel a fost evitată o operaţie chirurgicală dificilă pe cord deschis şi cu posibile complicaţii, în cazul unui pacient în vârstă de 50 de ani.

Pacientul fusese operat acum cinci ani, pentru corectarea unei insuficienţe mitrale, când i s-a implantat pe cale chirurgicală o proteză mecanică. Deoarece, ca şi în alte cazuri, au apărut ulterior complicaţii care puneau viaţa pacientului în pericol, era necesară o nouă intervenţie cu riscuri operatorii considerabile. Graţie noii tehnici revoluţionare minim invazive şi a dispozitivului „Amplatzer Vascular Plug 3”, pacientul şi-a recăpătat funcţia cardiacă.

„De obicei, acest gen de pacienți au sau pot dezvolta depuneri de calciu, fapt care dăunează la lipirea corectă a țesutului. Breșa pe care o prezenta pacientul era una semnificativă, circulația sângelui era efectuată invers, din ventriculul stâng în atriul stâng și înapoi în plămâni. De aceea, folosirea acestui dispozitiv prin procedura minim invazivă a reprezentat soluția ideală pentru a corecta scurgerea. Operația a fost un succes, fiind primul caz din România de acest tip. Sunt mândru că am făcut parte din acest caz”, a declarat dr. Vlasios Ninios, medic primar cardiolog la Centrele ARES.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.