SSIMA, cel mai mare eveniment din România dedicat ultimelor invenții în tehnologia medicală, la cea de-a doua ediție

res-model cardiac 3D obtinut prin imprimareÎn perioada 4-7 iulie 2016 va avea loc cel mai mare eveniment național dedicat celor mai recente invenții în tehnologia medicală, SSIMA (Școala Internațională de Imagistică cu Aplicații în Medicină), ajuns la cea de-a doua ediție. În acest an, tema principală a evenimentului este Imagistica în Cardiologie.

SSIMA 2016 va avea loc în Centrul de conferințe al Universității Politehnice București (Biblioteca Centrală a UPB) și se va bucura de participarea unor profesori cu reputație internațională, între care Polina Golland (MIT), dezvoltatoare a unei tehnici de imprimare 3D a modelelor cardiace personalizate folosite în planificarea preoperatorie; Nicholas Ayache (Academia Franceză de Științe), renumit pentru tehnicile de simulare în timp real a ablației prin cateter sau cele de vizualizare a fibrei miocardului, și Michael Miller (Johns Hopkins University), fondator al anatomiei computaționale.

Dezvoltarea tehnologiei, impact major pozitiv în medicină

Avansul tehnologic s-a dovedit a avea un impact pozitiv considerabil în medicină, prin inovații precum roboții care participă activ la operații, alături de medicii chirurgi; imprimarea de membre ori organe anatomice cu ajutorul imprimantelor 3D ce permite dezvoltarea de proteze sau planificarea intervențiilor chirurgicale; realitatea virtuală ce permite recuperarea pacienților la domiciliu, întrucât aceștia pot comunica la distanță cu terapeuți virtuali ş.a.

„Consider că în România există un potențial crescut pentru dezvoltarea tehnologiei medicale. Și fundația a fost deja pusă: există o populație educată mai ales în științele exacte, iar în ultimii ani au fost înființate facultăți de inginerie medicală. În acest context, România ar putea deveni o destinație atractivă pentru departamentele de cercetare-dezvoltare ale multinaționalelor din domeniu”, a precizat Elena Ovreiu, fondatoare SSIMA şi principalul organizator al SSIMA 2016.

SSIMA 2016 este o conferință adresată atât studenților, masteranzilor și doctoranzilor în domeniile bioinginerie, inginerie și medicină, cât și cercetătorilor și tuturor celor interesați de ultimele noutăți în tehnologia medicală.

Informații suplimentare despre eveniment găsiți accesând www.imag.pub.ro/ssima2016.

Revista Galenus este partener media al SSIMA 2016.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.