Un studiu major arată că nu există nicio legătură între autism şi vaccinul ROR

Posibilele efecte secundare ale vaccinului ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) reprezintă un subiect controversat în ultimii ani. O nouă cercetare majoră, din 2019, de data aceasta a oamenilor de ştiinţă danezi, confirmă, încă o dată, că nu există absolut nicio legătură între ROR şi autism. Studiul a fost realizat în urma analizării datelor a mai mult de 650.000 de copii. Cercetătorii au publicat noile rezultate în acest an, în condiţiile în care la nivel mondial, datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 1,5 milioane de decese ar putea fi prevenite anual, pentru toate grupele de vârstă, dacă ratele de vaccinare ar creşte.

Vaccinul ROR nu declanşează autismul nici în cazul copiilor susceptibili

Studiul a fost realizat de oamenii de ştiinţă de la Statens Serum Institut din Danemarca şi a fost publicat în Annals of Internal Medicine. În total au fost analizate datele a 657.461 de copii danezi, născuţi între 1999 şi 2010. „Studiul susţine cu tărie faptul că vaccinarea ROR nu creşte riscul de autism şi nu declanşează autismul în cazul copiilor susceptibili”, concluzionează lucrarea. Studiul danez este ultimul dintr-o serie impresionantă de studii care au arătat, de-a lungul timpului, că nu există nicio legătură între autism şi vaccinul ROR.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Un fost gastroenterolog și cercetător britanic, Andrew Jeremy Wakefield este cel care a pornit, în 1998, un adevărat curent împotriva vaccinării, susţinând că există o legătură directă între aceasta şi cazurile de autism. În urma cercetărilor studiul său s-a dovedit a fi fraudulos, iar Wakefield a fost şters din registrul medical al Marii Britanii, cu o notă despre falsul studiu publicat şi fără drept de a practica medicina în Regat.

Surse: annals.org; businessinsider.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.