Testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 este disponibil şi în România

Aproximativ 90.000 de teste de laborator pentru depistarea anticorpilor COVID-19, certificate de către Comisia Europeană (CE), au fost livrate către laboratoarele din clinice private și publice din România. Noul test de sânge pentru depistarea anticorpilor realizat la nivel european va fi utilizat pe platformele de laborator Abbott ARCHITECT® i1000SR, i2000SR și Alinity™ i. Abbott a primit certificarea CE în conformitate cu Directiva IVD (98/79/CE) și Autorizația de utilizare de urgență a Food and Drug Administration (SUA) pentru testul serologic de laborator pentru detectarea anticorpilor IgG. Aceştia identifică dacă o persoană a avut sau nu noul coronavirus.

Testul are 99,9% specificitate și 100% sensibilitate

Testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 identifică anticorpul IgG, o proteină pe care organismul o produce în stadiile târzii ale infecției. Aceasta poate persista până la luni și, în anumite cazuri, chiar ani după vindecarea unui pacient. Testul pentru detectarea anticorpilor IgG a demonstrat o specificitate și sensibilitate mai mare de 99% după 14 sau mai multe zile de la apariția simptomelor. Mai mult, un studiu publicat în Journal of Clinical Microbiology arată că testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 are 99,9% specificitate și 100% sensibilitate pentru detectarea anticorpilor IgG la pacienți, după 17 sau mai multe zile de la începerea simptomelor. Testul va oferi o mai bună înțelegere a coronavirusului, inclusiv cât timp rămân anticorpii în organism și dacă oferă imunitate. Astfel de date ar putea fi esenţiale la dezvoltarea unor posibile tratamente și vaccinuri.

„Abbott a depus tot efortul pentru a pune la dispoziție testele COVID-19 cât mai repede posibil, pentru a ajuta la combaterea acestei pandemii. Suntem mândri să furnizăm imediat testele pentru depistarea anticorpilor, deoarece acestea ne vor ajuta să determinăm cine a avut virusul ca să ne reîntoarcem cu încredere la viața normală”, a declarat Konstantinos Varlas, director general Abbott. 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.