Un nou anticorp previne apariția reacțiilor alergice

O descoperire importantă ar putea contribui la prevenirea reacțiilor alergice, în condițiile în care acestea afectează zeci de milioane de oameni, la nivel mondial. Un studiu al oamenilor de știință de la Universitatea Aarhus din Danemarca relevă modalitatea prin care imunoglobulina E (IgE) poate fi contracarată cu un nou anticorp. Numit 026 sdab, acesta stopează IgE să ajungă la FceRI și CD23 (doi receptori imuni), iar efectul este prevenirea reacțiilor alergice. Practic, în momentul în care triggerul este eliminat, reacțiile alergice și simptomele nu vor mai avea loc, susțin cercetătorii.

026 sdab a redus nivelul de IgE cu cel puțin 30%

Pentru testarea anticorpului 026 sdab, oamenii de știință au folosit probe de sânge recoltate de la persoane diagnosticate cu alergii la polen și la diverse înțepături de insecte. În doar 15 minute, 026 sdab a redus nivelul de IgE cu aproximativ 30%, iar în cazurile în care testul a durat mai mult, s-au înregistrat scăderi și mai mari.

„Acum putem observa cu precizie modul în care anticorpul previne legarea IgE de receptori. Acest lucru ne permite să ne gândim la strategii noi pentru medicina viitorului”, a declarat prof. asist. Nick Laursen, specialist în biologia moleculară, Universitatea Aarhus. Conform oamenilor de știință, 026 sdab este un anticorp mult mai stabil decât tratamentele antialergice existente și este mai ușor de produs. Studiile continuă, dar cercetătorii sunt convinși că această descoperire va grăbi apariția de noi tratamente antialergice și antiastmatice.

Sursa: sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.