Ne așteaptă o criză a insulinei în următorii 12 ani?

Cererile pentru insulină ar putea crește cu aproximativ 20% până în 2030, din cauza faptului că diabetul face tot mai multe victime. Specialiștii estimează că în următorii 12 ani cel puțin 79 de milioane de oameni vor avea nevoie de insulină, dar doar jumătate dintre ei vor beneficia de acces la acest tip de tratament. În acest interval numărul diabeticilor la nivel mondial va crește de la 406 milioane la 511 milioane. Creșterea accelerată îi va pune în dificultate pe producătorii și distribuitorii de insulină, arată un studiu publicat în The Lancet Diabetes and Endocrinology.

La nivel mondial accesul la insulină este deja insuficient

Realizatorii studiului atrag atenția că îmbătrânirea populației, urbanizarea, alimentația nesănătoasă și lipsa activității fizice se află printre cei mai importanți factori care vor duce la creșterea extrem de mare a numărului diabeticilor. Studiul atrage atenția guvernelor din întreaga lume asupra importanței implicării și rezolvării unei posibile crize a insulinei, atât din punct de vedere al accesibilității, cât și al prețului.

„Aceste estimări sugerează că accesul la insulină este momentan extrem de inadecvat comparând cu nevoile anticipate. În ciuda angajamentului ONU de a ajuta la tratamentul bolilor netransmisibile și de a asigura accesul universal la medicamentele pentru diabet, la nivel mondial accesul la insulină este insuficient și dificil pentru pacienți”, a declarat coordonatorul studiului, dr. Sanjay Basu, Universitatea Stanford, SUA.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.