O nouă clasă de medicamente, speranță pentru pacienții cu cancer

În urma unui studiu clinic, o nouă clasă de medicamente a arătat rezultate promițătoare în ceea ce privește lupta împotriva cancerului. Este vorba despre inhibitori ai moleculei ATR – implicată în repararea ADN-ului, testați pentru prima dată pe subiecți umani și care s-au dovedit a fi bine tolerați, oprind dezvoltarea tumorilor la peste jumătate dintre pacienții care au participat la studiul clinic. Pacienții incluși în studiu sufereau de cancer de sân, prostată și colon în stadii avansate.

Noua clasă de medicamente blochează molecula ATR

Medicamentele care funcționează prin blocarea moleculei ATR au prezentat beneficii clinice promițătoare în studiul de fază I, la pacienții foarte bolnavi. Studiul, condus de către Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra și de către Fundația The Royal Marsden NHS a implicat 21 de pacienți și a avut ca scop evaluarea siguranței inhibitorului ATR – BAY1895344 – și de a identifica doza maximă tolerată care ar putea fi administrată unui grup de pacienți cu cancer, care au urmat anterior multiple tratamente.

Un nou tratament împotriva cancerului colorectal

Medicamentul a fost bine tolerat de către pacienți și există semne încurajatoare că acesta este eficient împotriva formelor avansate de cancer. Echipa a constatat că BAY1895344 a stopat dezvoltarea tumorii la 8 din cei 21 de pacienți și a micșorat tumorile altor 4 pacienți cu mutații ale genei ATM. Eficacitatea medicamentului părea să fie de lungă durată, cu o perioadă medie de răspuns de 316 de zile. Rezultatele studiului au fost publicate în prestigioasa revistă Cancer Discovery.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.