O nouă combinație de medicamente pentru controlul glucozei și al greutății în cazul persoanelor cu diabet

O echipă de cercetători de la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii din India a demonstrat, prin intermediul unui studiu, că administrarea unui medicament utilizat în tratarea cancerului poate îmbunătăţi controlul glicemiei şi pierderea în greutate, în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat. Rezultatele au determinat efectuarea unor studii clinice noi ce au în vedere combinaţii de medicamente care ar putea fi folosite pe termen lung pentru pacienţii care se confruntă cu obezitate şi diabet.

Etapele studiului

Agoniștii receptorului peptidului-1 de tip glucagon (GLP-1) sunt o clasă nouă de medicamente care reduc nivelul zahărului din sânge și reduc greutatea corporală. Acestea, spre deosebire de secretagogii de insulină mai vechi prezintă un risc mai mic de a provoca hipoglicemie. Prin intermediul studiului, cercetătorii au vrut să îmbunătăţească această nouă clasă de medicamente cu ajutorul unei terapii complementare. Ei au descoperit patru molecule care au îmbunătățit activitatea medicamentului GLP-1, cea mai eficientă dintre acestea fiind MS-275 (numită și entinostat).

Combinaţia medicamentelor agonist GLP-1 și MS-275, factor-cheie în tratarea diabetului şi obezităţii

Cercetătorii au administrat noua combinaţie de medicamente şoarecilor de laborator, aceştia având o reducere semnificativă și susținută a consumului de alimente, ceea ce a dus la pierderea în greutate. În plus, combinația de agonist GLP-1 și MS-275 a dus la scăderea nivelului de glucoză. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că inhibitorul HDAC de clasa 1 MS-275 poate îmbunătăți semnificativ acțiunea medicamentelor GLP-1, controlând valorile glicemiei și reducând creșterea în greutate.

Sursa: medicalxpress.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.