O româncă a descoperit un implant ortopedic dizolvabil

Prof. Lia Stanciu, cercetătoare de origine română, ar putea schimba viața oamenilor cu dizabilități, datorită dezvoltării unui sistem ce înlocuiește implanturile ortopedice clasice cu implanturi ortopedice dizolvabile. Cercetarea, începută din anul 2009, a fost susținută de Universitatea Purdue din Indiana (SUA), locul în care prof. Lia Stanciu își desfășoară activitatea. „Pacienții nu vor trebui să mai țină în corp șuruburile sau alte materiale, pentru tot restul vieții”, este concluzia româncei a cărei descoperire ar putea schimba complet modul de tratament al afecțiunilor care necesită implanturi ortopedice.

Noul implant ar putea apărea pe piață în 10 ani

Studiile efectuate pe șoareci de laborator au fost pozitive, singurul impediment fiind dat de durata prea scurtă de viață a acestora. „Osul și implantul au format o legătură solidă și nu au fost niciun fel de urme de toxicitate […]. Da, deci nu va rămâne nimic acolo. Va rămâne doar osul, țesutul, asta este ținta noastră finală”, a declarat prof. Lia Stanciu. Cercetătoarea și echipa sa continuă studiile și încearcă să caute finanțare pentru acestea, sperând că în aproximativ 10 ani implanturile ortopedice dizolvabile vor putea fi folosite de către pacienți. Cercetătoarea de origine română a urmat studiile Universității din California și ale Colegiului de Medicină Baylor, ambele din SUA. Din 2005 lucrează la Universitatea Purdue, la început ca profesor asistent, apoi ca profesor asociat, iar din 2016 ca profesor de Ingineria Materialelor.

Sursa: www.wishtv.com; sursa foto: www.purdue.edu

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.