OMS cere includerea vaccinului anti HPV in programele nationale de imunizare

Cancerul de col uterin si alte afectiuni asociate cu HPV sunt considerate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind probleme de sanatate publica, lucru ce a facut OMS sa reitereze recomandarea ca vaccinul anti HPV sa fie introdus in programele nationale de imunizare, luandu-se in considerare strategiile de eficienta a costurilor vaccinarii in tara respectiva.

OMS recomanda ca vaccinurile sa fie introduse ca parte a unei strategii complete de prevenire a cancerului de col uterin, care sa includa programe de educare in privinta comportamantelor care reduc riscurile de dobandire a HPV, acces crescut la servicii de depistare si de tratament, dar si instruirea personalului medical.

Totusi, OMS subliniaza faptul ca vaccinarea HPV este un instrument primar de prevenire si nu elimina necesitatea depistarii ulterioare a afectiunii, mai ales ca nu protejeaza impotriva tuturor tipurilor de HPV.  In acelasi timp, OMS sustine ca vaccinul anti-HPV are profiluri excelente de siguranta si eficacitate.

 

Text: Bianca Badescu

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.