(P) Cistita și alte infecții urinare pot fi tratate și fără antibiotice, cu ajutorul Femannose N!

Dispozitivul medical Femannose N stopează înmulțirea bacteriilor din vezica urinară și previne apariția lor. Este un tratament sigur, eficient, indicat pentru cistită și alte tipuri de infecții urinare, fără complicații. Modalitatea de administrare este simplă. Conținutul plicului se dizolvă într-un pahar cu apă. Are un gust plăcut, fiind astfel chiar și pe placul celor mai pretențioși pacienți. Poate fi utilizat și de către copiii peste 14 ani.

Femannose N este recomandat în următoarele cazuri

 • Cistită fără complicații.
 • Cistită recurentă.
 • Alte tipuri de infecții urinare acute, fără complicații.
 • Alte tipuri de infecții urinare recurente.

Beneficiile utilizării Femannose N

 • Este eficient, sigur, cu un gust plăcut.
 • Utilizat în tratamentul și prevenția infecțiilor urinare.
 • Formă farmaceutică eficientă.
 • Blochează aderența agenților patogeni la mucoasa vezicii urinare.
 • Recomandat și pentru vegani – nu conține gluten, lactoză.
 • Eficacitate dovedită clinic.
 • Alternativă la tratamentul cu antibiotice.
 • Pentru adulți și copii de peste 14 ani.

După numeroase studii și cercetări realizate în mai multe țări din Europa, în Femannose N a fost introdusă exact cantitatea de d-manoză necesară pentru cele mai bune rezultate în cazul tratamentului pentru cistită și alte infecții urinare. Fiecare plic de Femannose N conține 2 g de d-manoză.

Modul de funcționare al Femannose N

 • D-manoza din Femannose N este transportată prin sânge, ajungând în final în vezica urinară.
 • Odată ajunsă la destinație, d-manoza se atașează de fimbrie (structuri minuscule, în formă ce ciucure, care se află pe suprafața bacteriei Escherichia coli). Apoi, ajută la neutralizarea acestor structuri.
 • În situația bacteriilor E. coli, care sunt deja atașate de țesuturi, d-manoza este foarte eficientă, acționând asupra acestora atunci când circulă de-a lungul uretrei. Datorită eficienței d-manozei, bacteriile nu se mai pot atașa de vezică și sunt ulterior eliminate prin urină.

Studii și cercetări

Femannose N este prima alegere a femeilor din Europa, în cazul cistitei acute fără complicații, cistitei recurente și a altor tipuri de infecții urinare fără complicații, atunci când se dorește un tratament fără antibiotice. Reprezentantele sexului feminin din Germania, Elveția, Belgia, Franța și Austria au declarat că acesta este tratamentul ales de ele1. Motivele pentru care Femannose N a devenit atât de apreciat în cazul infecțiilor urinare sunt dovedite și de o cercetare recentă, la care au participat peste 300 de femei, diagnosticate cu cistită recurentă2.

În cadrul studiului, pacientele au fost împărțite în trei grupuri – unul care nu a primit niciun fel de tratament, al doilea în care a fost administrat un tratament sub formă de antibiotice și un al treilea grup, care a primit tratament pe bază de d-manoză. Rezultatele au arătat eficiența terapiei cu d-manoză. După 6 luni, studiul a demonstrat că 61% dintre femeile din grupul fără tratament, respectiv 20,4% dintre femeile din grupul ce a primit tratament cu antibiotice au dezvoltat cistită, din nou. În cazul femeilor care au primit tratament cu d-manoză, procentul recurenței a fost de doar 14,6%. Conform cercetării, aceste rezultate ne arată că tratamentul cu d-manoză în cazul infecțiilor urinare este sigur, natural și nu are efecte adverse2.

Formă de prezentare

 Ambalaje ce conțin 14 pliculețe a câte 4 g fiecare.

Mod de utilizare

Pentru tratamentul cistitei acute, fără complicații, și al altor infecții urinare:

 • Ziua 1-3: Câte 3 pliculețe pe zi.
 • Ziua 4-5: Câte 2 pliculețe pe zi.

Pentru prevenție se recomandă un pliculeț pe zi.

Se recomandă administrarea de Femannose N între mese. Dozele trebuie repartizate pe toată durata zilei. Plicurile se dizolvă într-un pahar cu apă. Se recomandă consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi, pe durata tratamentului.

Pentru a preveni recidivele, se recomandă ca durata tratamentului să fie de o lună.

Utilizarea concomitentă a Femannose N, împreună cu antiobiotice, NU afectează eficacitatea antibioticelor.

Referințe:
 1. IMS IQWIA, Sell Out MAT Dec. 2019, date combinate din 5 țări;
 2. Kranjec B. Et al.; World J Urol (2014); 32: 79-84.

Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

  Comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.