Păpușă Barbie cu chipul cercetătoarei care a realizat vaccinul Oxford/AstraZeneca pentru COVID-19

Sarah Gilbert, în vârstă de 59 de ani, este profesoară la Universitatea din Oxford și a participat la dezvoltarea vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva COVID-19, iar în prezent, se numără printre dintre cele șase femei din lume care activează în domeniul științific și după chipul cărora au fost create păpuși Barbie.

Compania producătoare de jucării, Mattel Inc., onorează cercetătoarele promovând noile păpuși ca simboluri ale unor modele demne de urmat în viață.

Cum arată noua păpușă Barbie?

Ca și Sarah Gilbert, păpușa creată după chipul acesteia are părul lung, castaniu, și poartă ochelari cu ramă neagră, iar ținuta păpușii constă într-o pereche de pantaloni bluemarin, o bluză albă și un sacou.

Deși conceptul creării unei păpuși Barbie după chipul și asemănarea sa i se pare ciudat cercetătoarei britanice, aceasta speră că astfel, fetele vor fi mai încurajate să se orienteze către o carieră în domeniul științific.

Sarah a ales organizația non-profit WISE (Women in Science and Engineering), dedicată să inspire adolescentele să ia în considerare o carieră în vastul domeniu STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), pentru a primi o donație din partea producătorului de jucării.

Sursa: REUTERS

Sursa foto: france24.com

 

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.