Patru studenți români au participat, în 2017, la Programul Amgen Scholars

Patru tineri români au avut șansa dezvoltării prin participarea la sesiuni de cercetare în instituții de învățământ și cercetare de top din Europa și Japonia, prin Programul Amgen Scholars 2017. Alon Vigdorovits de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Radu Costin Bizga Nicolescu, student al Universității Cambridge (Marea Britanie),  au luat parte la activități de cercetare la Ludwig-Maximilians-Universität (Germania), în timp ce Sacalean Vlad de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a participat la programul Universității Cambridge, iar Mircea-Dan Mirea, student al Universității Cambridge, la programul Institutului Karolinska din Suedia. Cei patru studenți români au luat parte și la simpozionul european de toamnă, de la Cambridge, în perioada 3-5 septembrie 2017.

S-au deschis aplicațiile pentru programul din 2018

Amgen Scholars Europe este parte a unui program global extins, în valoare de 50 milioane de dolari, cu o durată de 12 ani, care include 17 instituții principale de pe teritoriul Statelor Unite, Europei și Japoniei, care găzduiesc programul de cercetare pe timp de vară. 94% dintre participanții la program, adică peste 3.500 de alumni care și-au încheiat studiile de licență, urmează acum studii avansate sau o carieră în domeniul științific.

„Sunt foarte bucuros că patru români au participat la Programul Amgen Scholars al Fundației Amgen. Am avut mereu încredere în capacitatea studenților români de a reprezenta țara noastră în știință și domenii conexe acesteia și sper că pasiunea pentru știință va atrage tot mai mulți studenți să urmeze o carieră în acest domeniu”, a declarat Sorin Popescu, Director General Amgen România.

În 2017, 102 studenți din Europa au fost acceptați în program, din peste 1.000 de aplicanți. Organizatorii anunță faptul că s-au deschis aplicațiile pentru Programul Amgen Scholars 2018. Puteți afla mai multe informații pe www.AmgenScholars.eu

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.