Pe 28 septembrie va fi lansat „Manualul inimii”

„Manualul inimii”, un volum original semnat de un colectiv editorial condus de șeful secției de Cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, prof. emerit dr. Dumitru Zdrenghea va fi lansat pe 28 septembrie, în preajma Zilei Modiale a Inimii. „Manualul inimii” conține informații fundamentate științific pentru publicul larg despre sănătatea inimii. În condițiile în care România se situează pe locul 3 în Europa la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, multe dintre capitole vor fi dedicate prevenției bolilor cardiovasculare.

În „Manualul inimii” sunt tratate pe larg aspecte precum: ateroscleroza, dislipidemiile, colesterolul și trigliceridele, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, fumatul, obezitatea și obezitatea morbidă, măsurarea tensiunii arteriale și recuperarea cardiovasculară.

Pe 28 septembrie, la Cluj-Napoca este programată conferința de lansare a „Manualului Inimii” la care sunt invitați pacienții cu boli cardiovasculare, familiile lor, cadrele medicale interesate (cardiologi, interniști, medici de familie), reprezentanții autorităților, dar și toți cei care vor să știe mai multe despre protejarea inimii împotriva riscurilor dezvoltării unor afecțiuni cardiovasculare.

Pe parcursul zilei, organizatorii vin si cu invitație la mișcare în aer liber. Astfel, în Cluj-Napoca vor fi inaugurate câteva circuite cardio (trasee care trebuie parcurse intr-un anumit interval de timp de catre pacientii cardiaci), acțiune la care se pot înscrie toți doritorii, indiferent de vârstă. De asemenea, în centrul orașului (în zona Cazino-ului) va fi prezentat un program personalizat de exerciții fizice utile în menținerea sănătății inimii. Toți participanții la eveniment vor putea, de asemenea, să beneficieze de o serie de testări gratuite: măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală.

Pentru detalii și pre-comenzi, puteți trimite un email la [email protected] sau puteți suna la 021.317.09.43.

Text: Bianca Bădescu

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.