Premieră în România – reconstrucția unui ligament prin recoltare din tendon propriu

Un pacient de origine italiană, care suferise o ruptură de ligament la mână în urma unei accidentări, a beneficiat de o operaţie efectuată în premieră în România, și anume o intervenție pentru reconstrucția unui ligament prin recoltare de tendon propriu. Intervenția chirurgicală a fost efectuată cu succes de către Iulian-Daniel Vîlcioiu, medic specialist în ortopedie și traumatologie, și echipa chirurgicală a Centrului de Excelență în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă a Clinicii Zetta. Astfel, Antonio Campisi, pacientul de origine italiană care se confruntase cu dureri constante, în ciuda nenumăratelor investigații și terapii încercate, a primit șansa la o viață normală.

O intervenție chirurgicală de mare finețe

Există puține centre din lume în care se efectuează intervenții chirurgicale la nivelul pumnului. Noutatea intervenției desfășurate în România a constat în salvarea articulației pumnului printr-o metodă performantă, de ligamentoplastie cu tendon propriu, chiar de la mâna afectată.

Pentru efectuarea operației, a fost necesară combinarea cunoștințelor din două specialități chirurgicale, și anume chirurgie plastică și ortopedie. Intervenția a durat două ore, constând întâi în disecția foarte precisă a mâinii și apoi în prelucrarea și fixarea corespunzătoare a oaselor carpiene. Dacă operația ar fi fost amânată, afirmă specialistul, aceasta ar fi fost imposibilă ulterior, iar încheietura ar fi fost afectată treptat de artroză, ajungându-se la pierderea mobilității și durere permanentă, pe tot parcursul vieții pacientului.

Din echipa chirurgicală coordonată de medicul specialist în chirurgia mâinii Iulian-Daniel Vîlcioiu au mai făcut parte doi chirurgi ortopezi, precum și o echipă de asistenți foarte bine pregătiți. Aceștia sunt bucuroși că au reușit să desfășoare o astfel de intervenție complexă, mai ales că pacientul a ales o clinică din România, chiar dacă în Italia, chirurgia mâinii este foarte bine pusă la punct.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.