Recomandările primite de România în urma publicării Indexului European al Diabetului

Indexul European al Diabetului 2014 prezentat astăzi în timpul celui de-al 50-lea Congres al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) din Viena vine cu vești bune, dar și cu atenționări. Deși numărul pacienților cu diabet este în creștere, tratamentul diabetului în Europa a înregistrat progrese, reducându-se numărul de decese datorate diabetului.

România are un loc în coadă,  regăsindu-se pe poziția 27 dintre cele 30 de ţări europene,  fapt ce înseamnă că  țara noastră are performanțe scăzute în tratamentul diabetului. Toate țările din Estul Europei se confruntă cu probleme în ceea ce privește sănătatea publică, dar România este totuși apreciată pentru că transmite date despre indicii de tratare a diabetului.

Mesajul dr. Beatriz Cebolla, director al Indexului, pentru țara noastră este că avem nevoie de o revizuire fundamentală în domeniul tratării diabetului, care presupune monitorizarea regulată a diabetului şi îmbunătățirea accesului la servicii.

Recomadările Indexului pentru România sunt:

•           Începeţi imediat să raportaţi eficienţa procedurilor, precum consultaţiile regulate

•           Creşteţi numărul pacienţilor care beneficiază de controale succesive anuale, pentru a optimiza managementul bolii şi pentru a monitoriza complicaţiile şi bolile cronice

•           Creaţi un registru naţional al diabetului bine pus la punct

•           Îmbunătăţiţi furnizarea de bandelete de test şi de pompe de insulină

•           Consolidaţi procesul de educare uniformă a pacienţilor.

•           Creşteţi utilizarea metforminului, antidiabeticul eficient din punct de vedere al costurilor.

 

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.