Rezecția chirurgicală a metastazelor, o şansă pentru pacienţii cu cancer

Rezecția chirurgicală a metastazelor reprezintă prima linie de terapie pentru cancerele hepatice primare și metastazele colorectale la ficat. Din păcate, doar aproximativ 20% dintre pacienți sunt eligibili pentru această intervenţie, în principal din cauza dimensiunii, localizării şi numărului leziunilor, precum și a stării pacientului, anunţă un comunicat al Centrului Medical Anadolu. Datele arată că ratele de deces prin cancer hepatic au crescut cu 2% pe an, din 2007 până în 2016, de exemplu în SUA devenind a doua cauză de deces prin cancer.

Oncologia intervențională poate crește durata de viață a pacientului

În oncologia intervenţională, tumorile hepatice pot fi distruse şi prin tehnici minim invazive, precum ablația sau embolizarea. Conform Centrului Medical Anadolu, oncologia intervențională poate crește durata de viață a pacientului, îmbunătăţeşte calitatea vieții și ar putea avea efecte curative în cazul pacienţilor diagnosticaţi la timp. Intervenţia de ablaţie se referă la distrugerea tumorilor cu ajutorul unor ace speciale sau sonde plasate în tumoră percutan, sub îndrumarea imagistică. În schimb, embolizarea tumorilor hepatice se referă la blocarea vaselor folosind o tehnică angiografică şi este utilizată pentru tratamentul tumorilor sau vaselor anormale, prin introducerea unui cateter în zona inghinală și navigarea până la vasele care alimentează tumora în ficat.

„De cinsprezece ani luptăm împreună împotriva cancerului fără a da înapoi. Înțelegem că un diagnostic de cancer este dificil în sine, cu atât mai mult călătoria într-o țară străină pentru tratament. Suntem aici: vorbitori nativi de limba română, cu înțelegere a culturii și obiceiurilor românești, gata să-i ajutăm pe compatrioţii noștri 24/7”, a declarat dr. Inge Aivas, manager medical, Centrul Medical Anadolu.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.