Riscul de infectare cu SARS-CoV-2, mai mic pentru grupa de sânge 0

Potrivit unui studiu, oamenii care au grupa de sânge 0 prezintă un risc de infectare mai mic cu SARS-CoV-2, în comparaţie cu cei care au alte grupe de sânge. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele cu grupa de sânge 0 vor dezvolta o formă mai uşoară a bolii în cazul în care o contractează. Aceste rezultate sunt similiare cu cele ale unui alt studiu, care s-a desfăşurat în luna iunie şi care a arătat că riscul de infectare cu virusul  SARS-CoV-2 pentru persoanelor cu grupa de sânge A este de 45%. Acest studiu a inclus un grup de 1.900 de persoane din Spania şi Italia, care prezentau forme grave ale bolii şi un alt grup de 2.000 de persoane sănătoase.

Legătura dintre grupa de sânge și SARS-CoV-2

În luna martie, cercetătorii din Wuhan, China, au desfăşurat un studiu asemănător, în urma căruia au descoperit că oamenii care au grupa de sânge A au un risc mai mare să contracteze virusul, în comparaţie cu cei care au grupa 0.

Dr. Mary Cushman, hematolog și profesor, a declarat că aceste rezultate nu trebuie să influenţeze modul în care oamenii ar trebui să se protejeze. Acesta a spus ca persoanele cu grupa 0 trebuie să fie la fel de responsabile precum celelalte.

La acest studiu au luat parte 2.173 de persoane din regiunea Chinei, care aveau COVID-19, iar rezultatele au fost comparate cu rezultatele obținute de un grup de persoane sănătoase. În urma acestui studiu s-a descoperit că în ceea ce îi priveşte pe cei sănătoşi, 31% dintre ei aveau grupa A, 24% grupa B, 9% AB și 34% grupa 0. În ceea ce priveşte persoanele infectate, rezultatele diferă. Astfel, 38% dintre persoane aveau grupa A, 26% grupa B, 10% grupa AB, iar 25% grupa 0.

Oamenii de știință și-au arătat interesul pentru astfel de cercetări

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că riscul de infectare a populaţiei cu grupa de sânge A este mai ridicat, în comparaţie cu cei care au alte grupe de sânge. Rezultatele acestor studii au determinat și alţi oameni de ştiinţă să reacţioneze. De exemplu, microbiologul și profesorul Patricia Foster a declarat că aceste cercetări sunt interesante, dar trebuie verificate. Aceasta le recomandă oamenilor de ştiinţă să prezinte cifre mai mari dacă doresc ca munca lor sa fie luată în considerare.

Sursa: healthline.com

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.