Teamă la nivel mondial: noul coronavirus închide trei orașe

Cele mai negre avertismente referitoare la coronavirusul 2019-nCoV s-au adeverit. Acesta s-a răspândit din China și în Statele Unite ale Americii, Japonia, Thailanda și Coreea de Sud. Numărul persoanelor infectate este de aproape 550, iar numărul morților de 25. Situația este cu atât mai gravă în Wuhan, orașul chinez unde a apărut pentru prima dată virusul. Atât Wuhan, cât și Ezhou și Huanggang au fost practic închise. Pe de altă parte, o echipă de oameni de știință chinezi a anunțat că virusul mortal, ce provoacă pneumonie este provocat de consumul de carne de șarpe.

Alertă OMS: noul tip de coronavirus a ajuns şi în Japonia

Oameni speriați, scenariu apocaliptic în China

Orașele Wuhan, Ezhou și Huanggang au fost închise, într-o încercare disperată a autorităților de a opri răspândirea coronavirusului. Trasporturile aerian, feroviar și public au fost suspendate, iar oamenii au ajuns să se bată pentru mâncare în magazine. Nimeni nu are voie să iasă sau să intre în aceste orașe. Magazinele au fost golite de alimente și apă, iar benzinăriile au fost și ele luate cu asalt. Izolați și speriați, cei aproape 16 milioane de locuitori din cele trei orașe chineze se așteaptă la ce e mai rău. Gările și aeroporturile sunt păzite de militari cu măști pe față, care încearcă să-i oprească pe cei care intenționează să părăsească orașele. O aglomerație teribilă este și în spitalele din cele trei orașe – oamenii au luat cu asalt unitățile medicale pentru a-și face teste care să infirme sau să confirme prezența coronavirusului.

18 români tocmai s-au întors din Wuhan, China

18 muzicieni români ai Filarmonicii „Banatul” din Timișoara au revenit marți în România, după un turneu de peste 40 de zile în Wuhan. Practic, aceștia au fost prezenți în orașul în care a izbucnit epidemia exact în perioada în care coronavirusul a început să facă victime. Ca măsură de siguranță cei 18 vor stă la domiciliu pe o perioadă de 10 zile.

Surse foto: sciencenews.org; news.sky.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.