Alertă OMS: noul tip de coronavirus a ajuns şi în Japonia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă, după ce noul tip de coronavirus care a făcut victime în China a ajuns şi în Japonia. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 30 de ani, din prefectura Kanagawa, în apropiere de Tokyo. Acesta a fost testat pozitiv, după ce a fost tratat de pneumonie. Datele iniţiale arată că pacientul a călătorit în Wuhan, China, locul în care a izbucnit o epidemie de pneumonie, despre care se crede că a fost cauzată de noua tulpină de coronavirus. La începutul săptămânii un caz a fost confirmat şi în Thailanda.

41 de persoane infectate în China

În China, aproximativ 41 de persoane au fost depistate cu acest tip de coronavirus, iar un pacient de 61 de ani a murit. În condiţiile în care coronavirusul a depăşit graniţele Chinei, OMS a lansat un avertisment spitalelor din întreaga lume faţă de riscul de răspândire şi faţă de măsurile care ar trebui luate. Pe de altă parte oficialităţile anunţă că focarul de infecţie cu acest coronavirus a fost asociat cu prezenţa unor pacienţi într-o piaţă în care se comercializau fructe de mare. În urma avertismentului lansat de OMS, Institutul de Sănătate Publică din România a luat primele măsuri. Au fost trimise informaţii despre coronavirus către direcţiile de sănătate publică şi în acelaşi timp s-au emis şi avertizări de călătorie. Pe de altă parte, OMS atrage atenţia de pericolul generat de sărbătorirea Anului Nou Chinez, pe 25 ianuarie, atunci când foarte mulţi turişti, în special chinezi, vizitează Thailanda. Coronavirusul face parte din aceeaşi familie cu SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), care a ucis 349 de persoane în China şi 299 în Hong Kong în perioada 2002-2003.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.