România, pe primul loc în Europa ca număr anual de îmbolnăviri de cancer de col

res-Centrul Medical Anadolu - Lupta femeilor impotriva canceruluiAnual, circa 4400 de românce se îmbolnăvesc de cancer de col uterin, plasând astfel ţara noastră pe primul loc la nivel european în ceea ce priveşte incidenţa acestui tip de maladie malignă. Alte tipuri de cancer care afectează în număr ridicat populaţia din România sunt cancerul pulmonar, cancerul de colon şi cancerul mamar.

Dacă, în Uniunea Europeană, incidenţa cancerului de col uterin este, în medie, de 19,9 de cazuri la 100.000 de persoane, în România, media este de 34,9 cazuri la 100.000 de persoane. În ceea ce priveşte celelalte maladii canceroase cu incidenţă crescută la nivel naţional, în fiecare an, 11.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer pulmonar, 10.000 – cu cancer de colon, iar 8.900 – cu cancer la sân.

Cancerul rămâne una dintre bolile cu cea mai ridicată incidenţă la nivel mondial. Anual, acest tip de maladii duc la 8,2 milioane de decese la nivel global, în condiţiile în care, în acelaşi interval de timp, 14,1 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu o formă de cancer. Cel mai mare număr de decese – 1,59 milioane – se înregistrează în randul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer pulmonar, acesta fiind urmat de cancerul hepatic (745.000 de decese), de cancerul stomacal (723.000 de decese) şi de cancerul mamar (521.000 de decese).

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.