S-a descoperit un nou tratament pentru cancerul de piele

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale din Connecticut au dezvoltat un nou tratament pentru cancerul de piele, care implică injectarea de nanoparticule polimerice, menite să distrugă celulele canceroase. Tratamentele pentru cancer de piele care există în prezent sunt mult mai complexe în comparaţie cu o simplă injecţie, astfel această descoperire aduce beneficii pentru pacienţi. Odată injectate, nanoparticulele se ataşează de tumori, distrugând apoi un număr semnificativ de celule canceroase.

O simplă injecție ar putea elimina cancerul de piele

Mark Saltzman, profesor de inginerie biomedicală, a declarat că noul tratament poate fi combinat cu un agent care stimulează sistemul imunitar. El este de părere că această metodă ar putea înlocui intervenţia chirurgicală, evitând potenţialele infecţii ale rănilor şi alte complicaţii. Oamenii de ştiinţă consideră că o singură injecţie administrată împreună cu un medicament care să ajute la stimularea sistemului imunitar ar putea trata cancerul.

Toxicitatea medicamentelor ar putea fi limitată

Cercetătorii au lucrat pentru a optimiza capacitatea particulelor de a transporta o cantitate cât mai mare de substanță medicamentoasă într-o singură doză. Deoarece conținutul nanoparticulelor se ataşează de locul în care se află tumora, sistemul de livrare permite utilizarea unor medicamente cu efect puternic. Chimioterapia convențională afectează organismul, însă prin această metodă toxicitatea medicamentelor este mai limitată.

Situaţia în România

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de piele, dacă este depistat din timp, are rate foarte mari de vindecare. În România, însă, rata de supravieţuire este de numai 60%, deoarece pacienţii se prezintă la medicul dermatolog în stadii avansate ale bolii. Un studiu realizat de Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii arată că 90% dintre români nici măcar nu sunt conștienți de existența acestui tip de cancer.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.