Un nou tratament pentru lupus are rezultate pozitive

Pacienţii care suferă de lupus eritematos sistemic au o nouă speranţă după ce un studiu clinic internaţional a prezentat un nou medicament care luptă cu această boală cu potenţial fatal. Desfăşurat pe o perioadă de trei ani, studiul a ajuns în faza a treia, numită TULIP-2, iar rezultatele sunt considerate de specialişti extrem de promiţătoare. Medicamentul, care se numeşte anifrolumab, a fost testat pe 180 de pacienţi cu lupus. Aceştia au primit 300 mg la fiecare patru săptămâni, timp de 48 de săptămâni. Un alt grup de pacienţi a primit tratament placebo.

Efectele lupusului au scăzut semnificativ

După 52 de săptămâni rezultatele au fost pozitive. În cazul pacienţilor cărora li s-a administrat anifrolumab a fost observată o reducere a acţiunii autoimune în diferite organe vitale, dar şi o reducere a episoadele de febră, durerilor articulare, erupţiilor sau oboselii. Toate aceste efecte pozitive ale noului medicament a dus la scăderea nevoii de administrare de steroizi. „Acum avem dovezi puternice ştiinţifice, care demonstrează beneficiile acestui medicament şi aşteptăm cu nerăbdare să îl aducem cât mai repede pacienţilor cu lupus eritematos sistemic”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte BioPharmaceutical R&D, companie ce se ocupă de dezvoltarea tratamentului. În întreaga lume, peste 5 milioane de persoane suferă de lupus, boală pentru care până în prezent nu există niciun tratament specific.

Sursa: sciencealert.com

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.