Scoala de Vara Neurodiab 2014 se va desfasura intre 18 si 19 iulie

In cea de-a 3-a editie, care se va desfasura intre 18 si 19 iulie, Scoala de Vara Neurodiab se bucura de prezenta unei personalitati marcante din domeniu,  dr. Edward Jude,  fost președinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD. Pe langa dr. Jude, la eveniment vor participa doi specialisti recunoscuti in podiatrie din Manchester, dr. Anna Knowles si dr. Frank Bowling, care vor face demonstratii practice si vor sustine lucrari teoretice pe tema neuropatiei diabetice, alaturi de specialistii romani.

La Scoala de Vara Neurodiab 2014 sunt invitati sa participe medici rezidenti, tineri specialisti diabetologi, chirurgi, neurologi, ortopezi si specialisti in medicina interna. Evenimentul reprezinta o ocazie pentru tinerii medici de a se informa corect si complet in domeniul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic.

”Școala de Vară Neurodiab 2014 vine cu un program științific valoros, dublat de workshop-uri extrem de utile pentru practica medicală a tinerilor medici.”, a declarat conf.dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Temele abordate in cadrul  Școlii de Vară Neurodiab 2014 includ: Neuropatia diabetică, Piciorul diabetic, Piciorul Charcot, Boala vasculară periferică, Debridarea, Examinarea piciorului, Piciorul neuroischemic, Urcerații ale piciorului diabetic, Tratamentul piciorului infectat, Tratamentul topic al ulcerațiilor piciorului diabetic, Biomecanică și încălțăminte specială, POP casting.

In cadrul manifestarii va fi acordat si Premiul Neurodiab 2014, pentru tineri medici rezidenti si specialisti in domeniul neuropatiei diabetice  si al piciorului diabetic, care consta in sustinerea participarii la Congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD 2014, Viena.

Mai multe informatii despre Scoala de Vara Neurodiab puteti afla pe: www.neurodiab.org

 

Text: Bianca Badescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.