Severitatea psoriazisului și riscul de deces

Adulții care suferă de psoriazis au un risc mai mare de deces, potrivit unui nou studiu realizat de către experții de la Universitatea din Pennsylvania (SUA) și publicat în Journal of Investigative Dermatology. Este primul studiu care a analizat cum influențează severitatea psoriazisului riscul de deces. Psoriazisul se declanșează în urma activității anormale a sistemului imunitar, aspect care conduce la producerea excesivă de celule ale pielii. Astfel apar plăci tegumentare îngroșate, albicioase și inestetice.

Risc de deces mai mare

Potrivit Asociației Americane de Dermatologie, aproximativ 7,5 milioane de persoane din SUA se confruntă cu această problemă. Cercetările au indicat faptul că pacienții cu psoriazis dezvoltă adesea depresie, diabet, boli de ficat. Oamenii de știință au analizat informațiile provenite dintr-o bază de date din Marea Britanie, identificând 8.760 de pacienți cu psoriazis și 87.600 de persoane sănătoase. Apoi, persoanele cu psoriazis au fost rugate să completeze un chestionar pentru a se determina suprafața corpului acoperită de psoriazis. Subiecții au fost împărțiți pe grupuri, în funcție de severitatea bolii.

După ce au urmărit toți participanții la studiu pe o perioadă de 4 ani, cercetătorii au calculat numărul de decese survenite pe an. S-au înregistrat 3,24 de decese la 1.000 de persoane în cazul persoanelor fără psoriazis, comparativ cu 6,39 la 1.000 de persoane pentru pacienții cu psoriazis sever (acoperea peste 10% din suprafața corpului). După ce au luat în calcul factori precum obezitatea, fumatul și existența altor probleme de sănătate, echipa a constatat că riscul de deces pentru pacienții cu psoriazis sever era aproape dublu față de cel al pacienților care nu aveau psoriazis, de 1,79 de ori mai mare. Experții susțin că sunt necesare studii suplimentare!

Sursa: Medicalnewstoday.com

 

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.