Simpozionul regional PRACTIC MF: strategii și politici de administrare a antibioticelor

În zilele de 5 și 6 mai 2017, medicii de familie din Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Giurgiu, Ilfov și Bucurști sunt așteptați la simpozionul regional PRACTIC MF, organizat la Hotel Europa din Eforie Nord. Ediția cu numărul 19 va fi coordonată științific de către prof. univ. dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urologie. Vor mai susține teme: prof. dr. Sorin Rugină – rector Universitatea „Ovidius” din Constanța (Actualități în vaccinologie), conf. dr. Dumitru Irina-Magdalena – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (Principii actuale în antibioticoterapie), prof. dr. Mirela Manea (Depresia, caracteristici generale), dr. Lucian George Ivănuță (Beneficiile și riscurile tratamentului cu aspirină în prevenția primară și secundară).

Un subiect care va fi dezbătut pe larg în cadrul evenimentului se referă la antibiotice și la consumul excesiv al acestora, fapt ce conduce la poziționarea țării noastre în topuri fruntașe în ceea ce privește rezistența la antibiotice.

„Suntem pe primele locuri în Europa în ceea ce privește rezistența la antibiotice (notă: pe locul 3). Acest lucru este cauzat de consumul excesiv de antibiotice (pe locul 2 în Europa). Există, de cele mai multe ori, o administrare nejustificată, multe dintre afecțiunile tratate cu antibiotice (amigdalite, sinuzite, enterocolite, infecții urinare) au etiologie virală”, a declarat conf. dr. Dumitru Irina-Magdalena – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Ca urmare a propunerilor venite din partea medicilor, pe agenda simpozionului se vor regăsi şi două workshopuri, unul pe tema medicinei sexualității și reproducerii, susţinut de prof. univ. dr Nicolae Calomfirescu și unul despre podiatrie, având-o lector pe dr. Ramona Colţ.

Simpozionul regional PRACTIC MF este creditat cu 9 puncte EMC. Pentru mai multe detalii: Dana Dumitru – 0722.585.995 / [email protected].

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.