Sistemul unic de diagnostic molecular si identificare a terapiilor tintite pentru cancer – acum si in Romania

sistemul unic de diagnostic molecular si identificare a terapiilor tintite pentru cancer – acum si in RomaniaTara noastra beneficiaza si ea de la sfarsitul lunii februarie 2014 de sistemul unic informational de diagnostic molecular si identificare a celei mai eficiente terapii personalizate tintite – Oncompass. Sistemul este foarte util pentru specialistii oncologi, pentru ca are la baza cele mai avansate teste de diagnostic molecular la nivel mondial si ii poate ajuta pe acestia sa identifice mutatiile genetice care au determinat aparitia cancerului si sa gaseasca cele mai eficiente terapii pentru acestea.

Prin intermediul sistemului Oncompass pot fi analizate 58 de gene pentru care exista si terapii tintite, dintr-un total de 138 de gene care pot determina aparitia cancerului. Astfel, dupa ce medicul introduce diagnosticul molecular intr-un sistem informational complex, pot identificacea mai buna terapie dintre toate cele existente pe piata (30 de medicamente sunt disponibile pana in prezent, iar in curand alte 200 de molecule noi vor fi introduse).

Conceptul OnCompass este dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co., si a fost prezentat la Bucuresti in cadrul unui eveniment la care au participat cei mai cunoscuti medici oncologi din Romania, alaturi de dr. Istvan Peták, fondatorul companiei si specialist oncolog de reputatie internationala care a declarat: ” Sistemul informational de diagnostic molecular Oncompass ofera premisele unui diagnostic superior si a unei terapii eficiente. Daca aceasta terapie este corect aleasa, ofera sanse de prelungire a supravietuirii pacientului.”

 

Text: Bianca Badescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.