Stilul de viață duce la scăderea IQ-ului

O cercetare îngrijorătoare arată faptul că inteligența oamenilor este într-un declin considerabil. Studiul, realizat de Centrul Norvegian de Cercetare Economică Ragnar Frisch, arată o scădere importantă a IQ-ului. Oamenii de știință au analizat 730.000 de teste IQ, completate de bărbații norvegieni, înainte de înrolarea în serviciul militar, în perioada 1970-2009. Rezultatul? De la o generație la alta IQ-ul a scăzut, în medie, cu 7 puncte!

Un declin al omenirii?

Cercetătorii exclud fondul genetic ca factor pentru acest declin și spun că, cel mai probabil, stilul de viață modern este responsabil. Printre factori s-ar număra dietele moderne nesănătoase, un declin în calitatea educației primite în școli sau scăderea timpului dedicat lecturii. O vină o poate purta și mass-media, din cauza programelor de televiziune cu conținut superficial. Interesant este că efectul Flynn (creșterea în inteligență constantă și pe termen lung a populației, observată în urma studiilor), înregistrat în secolul XX, pare că se apropie de final. Practic, stilul nostru de viață, sedentar, dedicat tehnologiei și alimentației nesănătoase începe să își arate efectele. O altă explicație ar putea veni din China, acolo unde o cercetare a arătat faptul că poluarea la care suntem supuși în fiecare zi este un factor determinant în reducerea inteligenței, la nivel mondial. Întrebarea pe care și-o pun acum oamenii de știință și pe care ar trebui să ne-o punem cu toții este unde se va opri acest declin al omenirii?

Surse: pnas.org, inc.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.