Tehnica minim-invazivă împotriva metastazelor coloanei vertebrale

OsteoCool este o procedură revoluționară care tratează metastazele coloanei vertebrale. Centrul de Diagnostic și Tratament Provita este singura unitate medicală din Europa Centrală și de Est care deține acest aparat, ce funcționează bazându-se pe efectul termic al undelor de radiofrecvență. Metastaza apărută în zona vertebrelor coloanei își poate mări rapid volumul și poate ajunge la structurile nervoase din jur. OsteoCool este o procedură indicată în tumorile secundare mai mici de 30 de mm, tratamentul fiind unul nou la nivel mondial, aprobat și utilizat în SUA din luna februarie a anului în curs.

Decizia este luată de o echipă multidisciplinară

„Rata de succes a tratamentului cu OsteoCool este foarte mare pentru că tumoarea este practic distrusă, în timp ce în cazul operației clasice există riscul ca tumoarea să nu fie eradicată total. Un alt risc este cel de diseminare intraoperatorie, iar postoperator pot fi necesare radioterapia și chimioterapia”, a precizat dr. Ovidiu Palea, directorul general Provita, singurul specialist român acreditat în terapia durerii de către World Institute of Pain. Decizia utilizării procedurii OsteoCool este luată de către o echipă întreagă de medici specialiști: un oncolog, un radiolog și un specialist în terapia durerii.

Investigațiile preoperatorii sunt identice cu cele efectuate înaintea unei operații clasice: RMN, computer tomograf, alte investigații ambulatorii. Oncologul stabilește stadiul bolii, iar durata unei proceduri OsteoCool este de 45 de minute pe fiecare nivel, timpul mărindu-se în funcție de numărul de vertebre afectate. „Decizia finală o ia întreaga echipă multidisciplinară. Cea mai mare problemă pe care o avem în momentul de față este că medicii încă nu știu că această procedură se efectuează în România, iar pacienții sunt tratați prin intermediul operației clasice”, a completat dr. Ovidiu Palea.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.