Tratamentul cu raltegravir a fost dovedit superior celorlate doua tratamente cu inhibitori de proteaza in ceea cea priveste analiza combinata dintre esecul virologc si esecul de tolerabilitate

Merck&Co (NYSE: MRK), cunoscuta in afara Statelor Unite si Canadei sub numele MSD, anunta rezultatele primului studiu care a avut drept obiectiv compararea a trei tratamente anti-retrovirale la pacientii adulti infectati cu HIV.

Rezultatele studiului arata ca toate cele trei tratamente au obtinut rezultate ridicate si echivalente de eficacitate, masurate ca timp pana la esecul virologic, acesta reprezentand unul dintre obiectivele primare ale studiului. Studiul este unul de tip open-label, dezvoltat de ACTG (AIDS Clinical Trials Group) s-a desfasurat pe o durata de 96 de saptamani, perioada in care toate cele trei tratamente au obtinut rezultate ridicate si echivalente de eficacitate, masurate ca timp pana la esecul virologic.

 

Studiul a cuprins pacienti adulti, cu varste peste 18 ani, fara tratamente anti-retrovirale administrate anterior – un tratament care a continut raltegravir, de doua ori pe zi si doua  tratamente care au continut doi inhibitori de proteaza cu ritonavir, in regim de administrare o data pe zi.

 

In cadrul studiului ACTG au fost implicati 1809 pacienti carora nu le-a fost administrat anterior tratament antiretroviral. 92% dintre paccientii inclusi in studiu au finalizat perioada de 96 de saptamani a studiului. Dintre acestia, 24% au fost femei.

 

Rezultatele studiului ACTG au fost prezentate in cadrul celei de-a 21-a conferinte privind Retrovirusurile si Infectiile Oportuniste (CROI 2014).

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.