Un medic român este în boardul Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară

În premieră pentru România, un medic român a fost numit în boardul Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH). Este vorba de dr. Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) şi preşedinte al Societăţii Române de Medicină Nucleară şi Imagistică Moleculară. Dr. Raluca Mititelu a fost aleasă în boardul WARMTH pentru perioada 2020-2021.

Asociaţia identifică noi metode terapeutice cu radionuclizi

Asociaţia Mondială de Terapie Radionuclidică şi Moleculară este singura organizaţie la nivel mondial fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi şi a tehnicilor de tip „Theragnostici”, diagnostic şi tratament cu ajutorul aceluiaşi marker molecular, marcat radioactiv. Asociaţia joacă un rol important în identificarea de noi metode terapeutice cu radionuclizi şi în diseminarea acestor cunoştinţe la nivel global către membrii şi partenerii săi. Promovează interacţionarea, în egală măsură şi cu grupurile de pacienţi, astfel încât să se poată îndeplini dezideratul organizaţiei privind facilitarea accesului la terapiile moleculare personalizate. Printre obiectivele asociaţiei se numără încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice si terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie și protecția împotriva radiațiilor, în beneficiul sănătății publice. În plus, asociaţia are ca obiective instruirea şi perfecţionarea profesioniștilor în medicina nucleară în utilizarea metodelor terapeutice cu radionuclizi și facilitarea cercetării în acest domeniu, dar şi oferirea unei platforme de dialog pentru diseminarea informaţiilor şi a schimbului de bune practici în domeniul terapiei nucleare, dar și a subiectelor conexe.

Sursă: Facebook: @Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

Cuvinte-cheie: ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.