CMR și Spitalul Monza reacționează în cazul presupusului medic cu 8 clase, fost valet de parcare

Cazul șocant al presupusului medic care a profesat în România fără autorizațiile necesare și fără a avea studii medicale a stârnit reacții în lumea medicală. Conform unei comunicări a Colegiului Medicilor din România (CMR), „referitor la un fals medic de chirurgie plastică care a lucrat la clinici din București, CMR reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre”. În poza atașată acestei știri îl puteți vedea pe presupusul chirurg italian. Pe contul său public de Facebook acesta se descrie drept „un doctor în care poţi să ai încredere!”. Conform informațiilor, Matthew Mode a absolvit 8 clase și a lucrat în trecut ca valet de parcare.

CMR: Au fost sesizate organele de urmărire penală!

În urma unei verificări a bazei de date, reprezentanții CMR au descoperit că Matteo Politi și Matthew Mode (cele două nume cu care este cunoscut presupusul chirurg italian) nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România. De asemenea, nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume. Tot din informare aflăm că italianul ar putea avea probleme mari pe viitor în condițiile în care au fost sesizate organele de urmărire penală, Colegiul Medicilor din București (CMB) autosesizându-se cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic. Conform regulamentelor, orice medic care dorește să profeseze în România trebuie să obțină în prealabil fie certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România, fie un aviz de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic.

Reacția Spitalului Monza

Spitalul Monza, una dintre unitățile medicale cu care a colaborat Matteo Politi specifică într-un comunicat de presă că acesta a realizat o singură intervenţie chirurgicală în cadrul spitalului, în decembrie 2018, pentru o pacientă căreia îi oferise, în prealabil, consultaţie preoperatorie într-o altă instituţie medicală. Niciun alt pacient al grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către acesta, se mai specifică în comunicat. În plus, grupul Monza se declară parte lezată în acest context şi a iniţiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi.

Surse: CMR, Grupul Monza

Sursa foto: facebook: dr Matthew Mode

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.