Conferința Națională Interdisciplinară Stresul, Anxietatea, Depresia (SAD) și complicațiile lor

350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ceea ce face ca în prezent, depresia majoră să fie a patra boală ca răspândire pe glob, reprezentând una dintre problemele grave de sănătate. În România, din procentul de 20% de oameni care suferă de tulburări psihice, jumătate sunt depresivi. În acest context va avea loc pentru al 4-lea an consecutiv Conferința Națională Interdisciplinară Stresul, Anxietatea, Depresia (SAD) și complicațiile lor. Ediția de anul acesta va avea ca temă centrală simptomele psihice întâlnite în cazuistica medicilor de alte specialități și se va desfășura în perioada 12-13 mai 2017, la Hotel Ramada Parc, București.

Pe parcursul celor două zile de eveniment, lectori de renume din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală vor susține prezentări de înaltă ținută științifică și vor dezbate studii de caz. SAD 2017 se adresează medicilor, psihologilor, psihoterapeuților, farmaciștilor, asistenților medicali și de farmacie, rezidenților. Programul va fi creditat de către CMR, CFR, OAMGMAMR și CoPSI. Coordonatorul științific al evenimentului este Prof. Univ. Dr. Mirela Manea. Partener principal al celei de-a IV-a ediții a Conferinței Naționale Interdisciplinare Stresul, Anxietatea, Depresia (SAD) și complicațiile lor este Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București.

SAD 2017 pe scurt:

  • serie de prezentări în plen;
  • studii de caz abordate interdisciplinar;
  • lectori de elită din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală;
  • program creditat pentru medici, asistenți, farmaciști și psihologi.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.