Moleculele responsabile de apariţia infecţiilor cronice ale pielii

Cercetătorii de la Clinica Universitară de Dermatologie din Viena au idenfiticat noi molecule responsabile de apariţia infecţiilor cronice ale pielii. Inflamaţiile pielii care apar frecvent sunt dermatita atopică şi psoriazisul. Cauzele apariţiei acestora sunt diferite, cum ar fi predispoziţia genetică, stresul sau alergenii. Cu ajutorul probelor prelevate de la pacienți, cercetătorii au reușit să demonstreze că o proteină multifuncțională, numită p62, influențează modificările inflamatorii ale epidermei și că inhibarea acestei proteine duce la ameliorarea inflamației cronice.

Inhibarea proteinei p62, cheia tratamentului dermatitei atopice

Erwin Wagner, autorul studiului, explică că p62 este o proteină care afectează transducția semnalului și echilibrul celular. Cercetătorii au studiat proteina p62 pentru a afla dacă aceasta influenţează apariţia dermatitei atopice. Dermatita atopică este o afecţiune cronică a pielii, caracterizată prin apariția eczemelor. Simptomul principal al acestei afecţiuni este pruritul. În general, cei care se confruntă cel mai frecvent cu dermatita atopică sunt copiii, dar aceasta poate afecta şi adulţii.

Rezultatele studiului

Inhibarea proteinei p62 a redus leziunile cutanate. Astfel, oamenii de ştiinţă consideră că dezvoltarea unui tratament pe baza acestui rezultat ar putea fi de ajutor pacienţilor care se confruntă cu dermatită atopică sau psoriazis. Cercetătorii au reușit, de asemenea, să identifice cantități crescute de p62 în probele prelevate de la pacienţii cu aceste afecţiuni. În plus, imunoglobulina E (IgE) din sânge a înregistrat un nivel scăzut. Nivelurile crescute de IgE sunt o caracteristică tipică a pacienților cu dermatită atopică.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.